Ronde Tafel 2 –

MoP, SAFe of een andere methode?

Best practices als MoP en SAFe liggen voor de hand, maar zijn dat methoden die ook voor jouw gemeente de beste oplossing zijn? Welke methode hanteer je zelf, welke voordelen zijn er voor jouw gemeente en/of heb je een eigen variant ontwikkeld zodat het beter werkt.   Of moet het helemaal anders en zo ja, waarom?   Doel van deze Ronde Tafel is dat deelnemers binnen hun organisatie argumenten hebben om tot de best passende keuze te komen, of om de al gemaakte keuze te ‘tunen’ naar een (nog) beter kader.  

Opbrengsten van de Ronde Tafel

SAFe heeft het imago van geschikte methode voor ontwikkeling van software, maar de vraag is of het ook zo geschikt is voor toepassing bij gemeenten. MoP lijkt pragmatischer, maar 3 of 4 keer per jaar de portfoliosamenstelling aanpassen blijkt voor gemeenten vaak te weinig. Met een andere dynamiek en/of minder gestructureerde inrichting van portfoliomanagement is vaker aanpassen gewoon nodig. 

Het gemeentemodel, ontwikkeld door consultant Winnie Weintré en gebruikt bij o.a. gemeente Almere en gemeenten uit de Leidse Regio, wordt gezien als een pragmatisch en helder ‘instap’-model, waarbij de samenhang met zaken als informatiemanagement, projectmanagement, resourcemanagement e.d. duidelijk is. En de governance eenvoudiger dan bij de andere methoden. 

Beschikbare downloads (alleen voor deelnemers)

  • Ronde_Tafel_2_praatplaten_MoP_SAFe_anders (PDF) 
  • Ronde_Tafel_2_brown_paper (PDF)

Heb je als (oud)deelnemer nog geen toegang tot de download-pagina? Neem contact op met je Intermedius-contactpersoon.


Heb je vragen over deze Ronde Tafel?

Neem contact op via:
welkom@intermedius.nl

Scroll naar boven